Haal je Pietenbewijs in Putten

Wil jij in de toekomst Sinterklaas helpen? Haal dan jouw Pietenbewijs!

Pieten zoeken hulp bij kinderen uit Putten

PUTTEN – Hoewel er dit jaar geen groots onthaal is van de Sint in het dorp, is de goedheiligman en daarmee ook zijn aanhang wel stiekem aanwezig in het centrum van Putten. En dat niet alleen! De Pieten hebben de hulp nodig van de kinderen in Putten. Er komen namelijk steeds meer lieve kinderen bij, vooral in Putten en daarom zijn er straks ook meer Pieten nodig om al die extra schoentjes te vullen, pepernoten te bakken en cadeautjes in te pakken.

Ieder kind wil later natuurlijk Piet worden, maar dat gaat niet zomaar. Sommige Pieten zitten jaren op de Pietenschool om hun Pietenbewijs te halen. Een Pietenbewijs is een pasje waarmee je officieel Piet mag zijn, over de daken mag lopen en schoentjes mag vullen. Na de intocht vanaf 20 november, kunnen kinderen of hun ouders daarom bij de VVV het Pietenschoolboekje ophalen. Daarin leer je alles om een echte Hulp Piet te worden. Er staat een recept in voor pepernoten, spel opdrachten en een speurtocht door het winkelcentrum. Als Piet moet je namelijk goed zoeken en in de etalages van de winkels vind je pakjes met letters. Deze letters vormen een woord en als je dat woord hebt en ermee naar de VVV gaat, ontvang je een brief en een boodschap van Sinterklaas. En… jouw officiële Pietenbewijs!

Lukt het met de kinderen uit Putten om genoeg nieuwe pieten op te leiden om het Sinterklaasfeest voor de toekomst te redden? Dit interactieve avontuur met filmpjes en leuke opdrachten is een samenwerking van Stichting Cultuurkust (Speculaasstad) en VVV Putten. Het project wordt gesteund door de gemeente Putten, Veluwe in de Schijnwerpers en de WCP.


VVV Putten

Openingstijden:
dinsdag 10:00–16:00
woensdag 10:00–16:00
donderdag 10:00–16:00
vrijdag 10:00–16:00
zaterdag 10:00–13:00
zondag Gesloten
maandag Gesloten

Meer info